Het ei houdt in zich de belofte van een nieuw begin, van nieuw leven, nieuwe ideeën. Ontdek in dit artikel de kracht en de symboliek van het vogelei en hoe je dit kan toepassen in jouw leven.

Een nieuw begin – in je ei

In het ei, dat is waar nieuw leven vorm krijgt. Het ei biedt geborgenheid en voeding aan het kuiken dat het in zich draagt. Het is een veilige plek waarin het kuiken kan groeien totdat de tijd rijp is om uit het ei te breken.

Iedereen ervaart in zijn leven momenten, periodes waarvan je het gevoel hebt, dat je in een soort tussenfase zit, als in een soort cocon. Deze periodes zijn te vergelijken met de ‘in je ei’-modus. Je zit in een voorbereidingsfase waarbij je nood hebt aan geborgenheid, veiligheid en voeding. Op een gegeven moment ervaar je echter ook de drang om uit te breken en in actie te schieten.

Een nieuw begin – uitbreken

Wanneer de tijd rijp is, gebruikt het kuiken zijn eitand om de schaal kapot te tikken. En meestal is dat niet in 1-2-3 klaar! Dit proces duurt wel eventjes. Tussen het ritmisch tikken door, neemt het kuiken ook rustpauzes. Het is best wel vermoeiend om uit je ei te breken!

Wanneer jij voelt dat de tijd is aangebroken om uit je ei te breken, wees dan geduldig met jezelf. Onderneem de stappen die nodig zijn, op je eigen tempo, met de nodige rustmomenten. Momenten waarop je kan herbronnen om de volgende stap opnieuw met volle goesting te zetten.

Een nieuw begin – tevoorschijn komen

Uit je ei breken betekent symbolisch ook tevoorschijn komen – Je authentieke zelf laten zien, je pantser afbreken, je masker afzetten.

Net zoals het ei bescherming biedt aan het nieuwe leven dat het in zich draagt, zo beschermt je pantser, je masker jou ook voor de buitenwereld. Omwille van dingen die ooit gebeurd zijn, mensen die je ooit gekwetst hebben, … heb je uit zelfbescherming een pantser aangedaan.

Ondertussen liggen die zaken in het verleden, maar het pantser draag je nog steeds. Nu is de tijd aangebroken om uit je ei – uit je pantser te breken. Je pantser heeft goed voor je gezorgd, het heeft je beschermd, … maar nu is het tijd om het af te doen. Zolang jij je pantser draagt, draag je ook (onbewust) het verleden met je mee.

Het vraagt moed en vertrouwen om uit je comfortzone te stappen en onbekend terrein te verkennen. Maar net zoals het kuiken in de nest, sta je er niet alleen voor eens je uit je ei bent gebroken.

Jij wordt nu uitgenodigd om het verleden los te laten, je pantser af te leggen.

Als jij je vleugels wil uitslaan en wil leren vliegen, is dit het moment.

Een nieuw begin – stappenplan

  1. Voel hoe jij in je ei zit
    1. Is de tijd aangebroken om uit je ei te breken?
    2. Of ben je misschien nog aan het groeien in je ei?
  2. Luister naar je gevoel
  3. Geef jezelf de tijd en de ruimte die nodig is
  4. Een goede gronding is van superbelang – tips voor een goede gronding, lees je in je eigen nestje bouwen
  5. Bouw voldoende rustmomenten in om te herbronnen en je gevoel te checken
  6. En bovenal heb geduld met jezelf!

Uit je ei breken, gebeurt niet in één ogenblik. Maar als jij hieraan werkt, stapje per stapje, tikje per tikje, zal je op een dag merken dat het ei open is, de weg vrij… dat je nu een kuiken bent!

 

Graag nog meer lessen van het ei? Download hieronder het gratis Ebook ‘Het donkergroene woud’.

GRATIS Ebook - Een helend verhaal 'Het donkergroene woud'

Iedereen heeft in zijn leven wel eens het gevoel verloren te lopen, door het bos de bomen niet meer te zien... Op zo'n momenten is hulp altijd dichterbij dan je denkt! Een helend verhaal zoals dit spreekt rechtstreeks tot je hart en je ziel. Door het lezen ervan kan geblokkeerde energie opnieuw vrij stromen. 

Er vindt werkelijk heling plaats!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: