Wauw, je hebt al superhard gewerkt! Je bent uit je ei gebroken! Het zwaarste werk is achter de rug maar het echte werk, de reis begint nu pas echt.

En dan word je groot – kakelvers uit het ei

De voorbije weken heb je superhard gewerkt. Je hebt je nestje versterkt en je hebt de kracht gevonden om uit je ei te breken. Nu kan je echt beginnen groeien.

Als je pas uit je ei bent, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Daarvoor bestond je wereld enkel uit de binnenkant van je ei. Nu is je wereld groter geworden en zit je, nog steeds veilig, in je nest. Want je bent nu wel uit je ei maar dit betekent nog niet dat je al direct kan vliegen. Net zoals de meeste kuikens, moet je eerst aansterken en groeien.

De meeste kuikens komen kaal en hulpeloos op de wereld. Kuikentjes vragen in deze periode veel verzorging van hun ouders. Er wordt eten aangebracht – veel eten! De vogelouders zijn hier constant mee in de weer. Allemaal om er voor te zorgen dat hun jongen groot en sterk worden, dat hun vleugels kunnen groeien.

Wat heb jij nodig om groot en sterk te worden?

En dan word je groot – op verkenning

Eens de kuikens groter en sterker zijn, trekken ze erop uit. Eerst verkennen ze het nest wat beter, daarna de nabije omgeving. In het begin van hun jonge leven, blijven de kuikentjes graag dicht bij hun vogelouders. In deze periode leren ze van hun ouders hoe ze voedsel kunnen vinden, wat te doen bij gevaar, …

Bedenk maar eens wat jij allemaal van je ouders geleerd hebt. Misschien ook wel hoe het niet moet… jij hebt nu de keuze om alles wat je ooit leerde, op je eigen manier aan te pakken.

Verken je omgeving, je mogelijkheden.

Ga op ontdekking naar wat jou roept.

En dan word je groot – uitvliegen

Op een dag merkt het kuiken dat hij geen kuiken meer is, maar dat hij gegroeid is, sterk geworden door alle avonturen die hij tot dan heeft beleefd. Het kuiken is nu een jonge vogel, klaar om het nest te verlaten.

Hij staat op de rand van het nest, kijkt nog eens achterom, zet zich af en vliegt de wijde wereld in. Hij zweeft, vliegt en tuimelt door de lucht en ontdekt de plek waar hij zelf zijn nestje kan bouwen.

Ook jij bent gegroeid! Jij bent door de omstandigheden van je leven geworden wie je nu bent. Zowel de ups als de downs hielpen je groeien, nu nog steeds. Je hebt het niet altijd gemakkelijk gehad. Maar ook de uitdagingen waren wegwijzers op je pad. Wegwijzers op je pad naar een bewuster leven, naar een op zoek gaan naar datgene wat jou versterkt, naar wat jij nodig hebt.

Op zoektocht naar jouw vleugels.

Ben jij klaar voor de volgende stap? Heb jij de moed om het nest te verlaten? Om te vertrouwen op je eigen vleugels? Om in vrijheid te vliegen en je boodschap in de wereld te verspreiden? In het volgende blog lees je er alles over… wordt vervolgd…

 

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: