Vorig jaar ontving ik vlak voor de zomervakantie een eenvoudige mail, waarin te lezen stond: ‘Tinne, wanneer ga jij jouw boek schrijven?’ 

Iets in mij werd geraakt, wakker geschud… Ik had tot dan altijd gedacht: ‘Ooit ga ik een boek schrijven over mijn leven, mijn ervaringen en de lessen die ik daaruit geleerd heb.” En opeens voelde het alsof die ‘ooit’ nu aangebroken was. Ik verzamelde al mijn moed en stuurde een antwoord uit.

De reis met mijn boek was ingezet. Gaandeweg deden zich onverwachte en wonderlijke wendingen voor, die het boek vorm gaven. Het werd een fascinerende, transformerende ontdekkingsreis waarbij de inspiratie eerst gevoeld moest worden om vaste bodem te vinden in mezelf, alvorens ze vertaald kon worden op papier. Nu mag het gezien en uitgestuurd worden in de wereld.

PS: De foto werd genomen op het schrijfweekend dat ik volgde, samen met enkele andere auteurs in spe. Onze boekencoach Laurence Verwee schreef toen dit berichtje op facebook: ‘Zoveel prachtige auteurs. Dank jullie wel voor dit uitzonderlijk inspiratievol Schrijfweekend. Wat ben ik benieuwd naar de boekenoogst van volgend jaar.’

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: