Kunst is liefde! Creativiteit heeft mijn hart gestolen, in het bijzonder Vedic Art. Ik deel met jullie graag mijn ervaringen van de 10-daagse cursus Natural Law-based Art. Een onderdompeling in Vedische wijsheid bij MERU, inclusief een video van onze afstudeerceremonie.

Kunst is liefde! – Vedic Art

Vedic Art is een schildermethode met 17 stappen, gebaseerd op eeuwenoude Vedische wijsheid.

Een schildermethode die jou helpt je te herinneren hoe je schildert en creëert. Door middel van eenvoudige, praktische oefeningen maak je verbinding met je innerlijke artiest.

De grondlegger van Vedic Art is Curt Källman, een Zweedse kunstenaar die hiervoor geïnspireerd werd door Maharishi Mahesh Yogi.

Toen ik twee jaar geleden mijn eigen cursussen voorbereidde en meer info aan het ‘googelen’ was over Veda’s en Maharishi Mahesh Yogi, vond ik de cursus ‘Natural Law-based Art’. Een cursus georganiseerd door MERU, Maharishi European Research University te Nederland.

Daar wou ik meer over weten, vooral over hoe deze twee cursussen elkaar aanvullen en wat de raakpunten zijn. Gezien beide cursussen in oorsprong door Maharishi Mahesh Yogi geïnspireerd werden.

Kunst is liefde! – Natural Law-based Art

Februari 2018 arriveer ik met een klein hartje in Sint-Odiliënberg te Nederland voor de cursus ‘Natural Law-based Art’. Eén seconde lang denk ik, ‘Tinne, waar zijde toch aan begonnen’.

Onze groep cursisten is een bont gezelschap, van over de hele wereld – Japan, Brazilië, Duitsland, Amerika, Estonia, Engeland, Nederland en België. Vreemden uit alle hoeken van de wereld en hier in MERU verenigd als één grote, warme familie. Hartverwarmend.

De cursus zelf is intens. Elke voormiddag, namiddag en avond – 7 dagen aan een stuk, zelfs op zaterdag en zondag worden we ondergedompeld in Vedische wijsheid, aangevuld met schilderoefeningen, audio’s en video’s van Maharishi Mahesh Yogi.

Dit alles overgoten met een Indisch sausje. Ayurvedische maaltijden, Vedische ceremonies, …

Ik kijk dankbaar terug op een hartverwarmende, inspirerende cursus met superfijne mensen.

Bekijk hier de video van onze afstudeer-ceremonie.

KLIK daarna door op Feb 19 –  Third course on Natural Law Based Art graduation including a video by Maharishi.

De video duurt ongeveer 1 uur, met oa. een inleidende boodschap van Maharishi Mahesh Yogi

en uitleg over de lijn, alsook ervaringen van de cursisten zelf.

Art is an expression of life, of love, of happiness – Maharishi Mahesh Yogi

Kunst is liefde!

Blijf jij graag op de hoogte van het programma van Just Bie, met oa. cursussen Vedic Art?

Schrijf je hier in voor de inspiratiebrief.

Misschien vind je dit ook leuk!

Al schilderend eenheid ervaren!

Leave a Reply 1 comment

tinnedebie@telenet.be Reply

pieperdepiep

Leave a Reply: